Изследователски екип, ръководен от учени от университета Heriot-Watt в Единбург, Шотландия,

...
Изследователски екип, ръководен от учени от университета Heriot-Watt в Единбург, Шотландия,
Коментари Харесай

Откриха материал, способен да съхранява въглероден диоксид по-бързо от дърветата

Изследователски екип , управителен от учени от университета Heriot-Watt в Единбург, Шотландия, откри материал, който може да съхранява въглероден диоксид " по-бързо от дърветата ". Това предават от The Independent.

Учените са основали кухи, сходни на клетка молекули с огромен потенциал за предпазване на парникови газове като въглероден диоксид и серен хексафлуорид, който е по-мощен парников газ от въглеродния диоксид и може да издържи хиляди години в атмосферата. Изследването е оповестено в списанието Nature Synthesis.

Д-р Марк Литъл, който взаимно управлява проучването, разяснява: " Това е вълнуващо изобретение. Директното хващане на въглероден диоксид във въздуха става все по-важно, тъй като даже когато спрем да отделяме въглероден диоксид, към момента ще има голяма потребност от хващане на предходни излъчвания, които към този момент са в околната среда. Засаждането на дървета е доста ефикасен метод за асимилиране на въглерод, само че е доста муден. Така че се нуждаем от човешка интервенция. "

Изследователите са употребявали компютърни симулации , с цел да предскажат тъкмо по какъв начин молекулите ще се сглобят в новия шуплест материал, способ, който съгласно доктор Литъл може да бъде в допълнение усъвършенстван в бъдеще посредством потреблението на изкуствен интелект (AI).

Чрез AI принадлежности можем в действителност да ускорим скоростта, с която да бъдат изследвани тези нови типове порести материали, без в действителност да се постанова да вършим някой от тях в лабораторията авансово, показва той, като прибавя, че " комбинирането на изчислителни проучвания като нашето с нови AI технологии може да сътвори невиждано предложение на нови материали за решение на най-належащите публични провокации. "

Разработката на такива материали има капацитет да помогне за отстраняването и на токсични съединения, известни като летливи органични съединения. Смята се, че тези съединения повреждат както човешкия организъм, по този начин и околната среда. Метод за премахването им от въздуха може да изиграе значима роля в медицината , счита Марк Литъл.

Освен учени от Heriot-Watt, изследването включва откриватели от Университета на Ливърпул, Имперския лицей в Лондон, Университета на Саутхемптън и Източнокитайския университет за просвета и технологии.
 Въглеродните излъчвания бележат рекорден спад в Европейски Съюз
Въглеродните излъчвания бележат рекорден спад в Европейски Съюз

Някои анализатори отдават спада на проблемите пред промишлеността в блока
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР